Home Programmaboekje Reportages Uitslagen
Duif melden Vroegste meldingen

 
Nieuws
 

 


 

 
Lossing Narbonne

Vanwege de voorspelde warmte besloot de Belgische inrichter om niet afgelopen maandag maar afgelopen woensdag de inkorving te starten en dus later te vertrekken naar Zuid-Frankrijk. Het idee was om op zondag de 16e te lossen, maar al snel was duidelijk dat het weer voor een lossing op die dag roet in het eten zou gooien. Niet alleen voor zondag de 16e maar ook voor de dagen erna, tot en met de woensdag werd onstabiel weer met buien voorspeld in Frankrijk.

Dus kwam op woensdag ochtend het bericht dat de lossing op zaterdag de 15e zou plaatsvinden. Helaas een ochtend na het inkorvenm van Bergerac. Mogelijk dat er anders nog meer duiven voor Narbonne zouden zijn aangemeld. In Nederland werden 6.747 duiven ingekorfd, ten opzichte van 3.829 vorig jaar. De flinke toename wordt ongetwijfeld veroorzaakt door de programma aanpassing (van 7 naar 5 vluchten) die vanwege de Corona perikelen is gedaan.

Vanochtend zijn ze dus om 7:15 gelost, vlak na zonsopgang. Bij vertrek was het zeer helder weer en stond er vrijwel geen wind. In Frankrijk krijgen de duiven in de loop van de dag te maken met redelijke temperaturen en weinig wind.

Wel ontwikkelen zich in de loop van de middag buien in Noord-Frankrijk. We gaan volgen of dit obstakels gaat opleveren voor onze duiven. Iedereen veel succes!

 
Terug