Home Programmaboekje Reportages Uitslagen
Duif melden Vroegste meldingen

 
Nieuws
 

 


 

 
Meldsysteem

Beste deelnemers,

Afgelopen weekend hebben we de eerste vlucht gehad vanuit Pau-Mt. de Marsan. Voor wat betreft het meldsysteem is deze vlucht wat ons betreft redelijk verlopen. Bij de start van het seizoen lopen we altijd wel tegen een paar kleine problemen aan, die meestal na de eerste vlucht zijn opgelost. Een voorbeeld hiervan is het correct verwerken van gewijzigde lidnummers, meestal als gevolg van het ontstaan of juist opheffen van een combinatie.

Dit jaar hebben we van PigeonSoft Solutions (Marten van Urk) de module afgenomen waarmee directe doormelding naar de ZLU plaatsvindt. Dit geldt voor de op onze site ingevoerde melden en voor de geautomatiseerde door het ECS doorgestuurde meldingen.

Afgelopen weekend tijdens de vlucht kregen we daar vragen over en leek dit niet in alle gevallen goed te werken. Waar dit exact aan ligt weten wij ook niet. Er is een goede samenwerking tussen de ZLU en PigeonSoft Solutions om de kinderziektes, die waarschijnlijk in het nieuwe ZLU meldsysteem zitten, op te lossen.

Positief is dat deze functionaliteit nu eindelijk beschikbaar is en dat er wordt gewerkt aan een modern meldsysteem waardoor het werk van de meldpost overbodig wordt.

Belangrijk is wel om te vermelden dat liefhebbers en inkorfcentra zelf de verantwoordelijkheid hebben, om te controleren of een melding op onze site binnenkomt en of een melding ook wordt verwerkt bij de ZLU. De Fondunie 2000 neemt daar geen verwantwoordelijkheid voor en kan er ook niet op worden aangesproken. Het is slechts een dienst die we bieden om het eenvoudiger te maken. De richtlijnen van de ZLU voor het melden (correctheid en tijdigheid) blijven dus van toepassing.

Positief is ook dat, op enkele uitzonderingen na, vrijwel alle deelnemers hun duiven conform onze regels binnen 30 min melden.

Wij verwachten dat in de loop van de week nog aan het meldsysteem zal worden gewerkt, door alle betrokken partijen, waardoor het op Agen wellicht beter loopt.

We zien dat er op Agen een mooie deelname ontstaat en wensen iedereen op voorhand alvast veel succes!

groet,

Eddy Fleming

namens het bestuur Fondunie 2000

 
Terug