Home Programmaboekje Reportages Uitslagen
Duif melden Vroegste meldingen

 
Nieuws
 

 


 

 
Lossing Barcelona

Barcelona, de stad met de mooie gebouwen van architect Gaudi, is het vertrekpunt van de koningsvlucht van de marathon. De Nederlandse deelname is met 4.919 duiven weer groter dan in 2020. Wie wordt dit jaar de winnaar? Lostijd: 00.00

Het lijkt op voorhand geen makkelijke vlucht te worden en dat is op Barcelona ook zelden het geval. Vanaf de start lijkt een matige noorden wind te waaien, die in Frankrijk later op de dag overgaat in veranderlijk en aan het einde van de middag westelijk wordt. Er bestaat een redelijke kans dat de duiven onderweg ook met buien te maken krijgen omdat de scheiding tussen warme en koude lucht dichtbij is.

Wij wensen al onze deelnemers veel succes en wellicht zit er, net als op Agen, een mooie nationale overwinning in.

Update 9-7: Besloten is om de lossing met een dag uit te stellen. Het koufront in Frankrijk zorgt voor instabiel weer. Vanmiddag worden hier de laatste weerkaartjes geplaatst. Hopelijk zijn er morgen betere condities om te lossen.

Update 10-7: De duiven zijn vandaag ook blijven staan. Het instabiele weer zorgt in Frankrijk, Belgie en Nederland op dit moment (zaterdagmiddag 18:00 uur) voor flinke regenbuien met onweer.

Voor morgen ziet het er bij de lossing (zie kaartjes hieronder) gunstiger uit en blijft het ook redelijk in de loop van de dag.

Update zondag 11-7: Vanochtend zijn om 6:45, dus zo vroeg mogelijk, de duiven in Barcelona gelost met een overwegend (matige) zuidelijke wind. De omstandigheden in Frankrijk zijn goed en het is te verwachten dat, in tegenstelling tot wat we zijn gewend, er vanavond duiven in Frankrijk en zelfs Belgie door kunnen komen. We gaan de meldingen volgen!

Iedereen veel succes gewenst.

 
Terug